HomeBlogSlip hurtigt af med Herpes Genitalis

Slip hurtigt af med Herpes Genitalis

Herpes Genitalis er en sygdom, der smitter gennem sex og viser jeg på kønsdelene hos både mænd og kvinder. Dette vil føre til irriteret hud og vil ofte vise sig i form af hvide blærer eller blister, som svier og irriterer – specielt ved urinladning.

 

Helt overordnet er det en sygdom, der kan besvære din hverdag på mange punkter, og er derfor ikke noget man lever med, men noget der hurtigt skal i behandling, hvis man har mistanke om, man har det.

 

Mærker du en svien, bør du opsøge din egen læge, der kan vurdere, om du har et udbrud af Herpes Genitalis, som skal behandles, eller om det er noget andet, du ikke behøver at være urolig for.

 

Sådan undgår du Herpes Genitalis

Herpes Genitalis er en kønssygdom på lige fod med alverdens andre kønssygdomme. Her gælder det altså om at følge de sædvanlige råd, hvis man har samleje med nogen, der ikke er en fast partner – beskyt jer. Den bedste måde, du kan undgå sygdommen på, er ved at sørge for, altid at bruge prævention som kondom, der er den eneste præventionsform der også beskytter dig mod kønssygdomme og ikke kun graviditet.

 

Ydermere kan det være en god idé ofte at blive tjekket hos sin læge, hvis man alligevel skulle have glemt at beskytte sig. Én ting er, det er en ubehagelig sygdom for dig selv – noget andet er, at du bør undgå at være sammen med andre, hvis der er fare for du selv er smittet, så de undgår i samme situation som dig.

 

Ydermere er det vigtigt, du hurtigt kommer i behandling og ikke er sammen med nogen, lige så snart du har fået konstateret sygdommen, så du undgår, den breder sig til andre.

 

Slip hurtigt af med Herpes Genitalis

 

Er du blevet smittet med herpes findes der heldigvis en kur, der hurtigt kan få dig på rette kurs igen, så ikke du skal gå rundt med sviende og irritable blærere. Uanset hvor slemt et udbrud, du er ramt af, kan det tæmmes, hvis blot du tager den medicinering, lægen anbefaler dig.

Herpes Genitalis skyldes ofte Herpes typen nr. 2. Det er heldigvis en udgave, der let kan kureres. Dog er type 1 en hel del værre, og er noget, man må døje med resten af livet. Der findes masser af læsestof om Herpes Genitalis, så man kan blive klogere på, hvad forskellen på de forskellige typer er.

 

Selvom du er smittet med type 1, er det dog ikke ensbetydende med, sygdommen konstant vil være i udbrud. Hos nogle viser den sig blot en sjælden gang imellem, mens den hos andre slet ikke kommer i udbrud ud over første gang man mærker den. Dog skal man stadig være opmærksom på at beskytte sig, da sygdommen godt kan gives videre, selvom man ikke umiddelbart tænker, den er i udbrud.

 

Uanset hvor slemt dit Herpes Genitalis udbrud er, er det dog hurtigt at komme til livs, når blot du får den helt rette behandling.