HomeguidesHårtab – hvad kan man gøre?

Hårtab – hvad kan man gøre?

Hårtab kan have mange forskellige årsager, og er ikke altid nødvendigvis kun på grund af mandligt hårtab, som er den mest normalt form for hårtab. Det kan også være på grund af manglende næring i ens kost, specielt jern-mangel er blevet kædet sammen med hårtab. Da jern er med til at producere hæmoglobin i blodet, som er med til at få ilten med rundt i blodet, og derved reparere og hjælpe celler til at vokse, og derved også de celler som står for hårvæksten. Så hvis dit hårtab er på grund af din kost, så kan det være at det er på tide at lave lidt ændringer der.

Produkter mod hårtab

Der findes også et godt udvalg af produkter, som kan være med til at hjælpe imod hårtab. Der bliver hele tiden udviklet nye produkter mod hårtab, så du skal ikke give op, hvis du før i tiden ikke har haft held med et produkt.

Der findes mange forskellige produkter, som kan finde mere info om på fx hairboost.dk.

Du kan se en liste herunder med de forskellige produkter, som du kan prøve mod hårtab:

  • Shampoo og balsam mod hårtab
  • Hårfibre
  • Kosttilskud, vitaminer og piller
  • Hårkur

Dette er blot et eksempel på nogle af de forskellige produkter, som har hjulpet folk mod hårtabet.

Hårtab grundet jernmangel

Der er gode nyheder, hvis dit hårtab er på grund af jernmangel. De fleste tilfælde hvor hårtabet er skyldet jernmangel er nemlig ikke permanent. Her er det bedste middel mod hårtabet simpelthen at adressere det underliggende problem. Hvis du mistænker dette, så kan du eventuelt besøge din læge, og få lavet en blodtest, som kan vise om dette er problemet.

Hvis dit resultat skulle vise, at du har jernmangel, så er det med at komme igang med at få det ordnet. I samarbejde med din læge kan I lægge en plan for kost og vitaminer.

Som sagt, så er hårtab der skyldes jernmangel som ofte ikke permanent, så der er håb forude.

Hvis du vil forebygge et muligt hårtab, så kan du med fordel begynde at:

  • Spise sundt og varieret. Husk at inkluder masser af mad, som har højt indhold af jern som fx spinat eller ærter.
  • Beskyt dit hår. Undgå at have dit hår opsat med elastikker for ofte. Hatte og kasketter kan også være med til at knække dine hår, og svække hårsækkene.
  • Pas på dit våde hår. Undgå at børste dit hår, når det er vådt. Undgå også at benytte  hårtørrere og glatte- og krøllejern.
  • Undgå hårfarver og kemikalier. Dit hår har ikke godt af at blive farvet eller behandlet med andre former for kemikalier. Hvis det er absolut nødvendigt, så sørg for at få en professionel til at hjælpe dig.

Hvis du går rundt og mistænker, at du muligvis er begyndt at tabe håret, så er det en god idé at få det tjekket ved lægen. Jo hurtigere du går i gang med at forebygge hårtabet, jo større chance har du for at kunne gøre noget ved det.