HomeandetEn miniguide til webhosting

En miniguide til webhosting

Hvis man har et ønske om at have sin egen hjemmeside, er det vigtigt at have styr på nogle centrale begreber. For hvad er et domænenavn, webhotel og webhosting i grunden?

Brug en sammenligningsportal til at finde webhosting

 

Domænenavnet er selve navnet på hjemmesiden, dvs. det man skriver i adresselinjen, for at finde frem til siden, når den er blevet oprettet. Man kan købe et bestemt domænenavn, men det er ikke nok blot at købe navnet. Man bliver nødt til at koble det sammen med et webhotel. Det mest almindelige er at købe domænenavnet og webhotellet sammen. Webhosting betyder ”vært”, og er blot en anden betegnelse for et webhotel. Man kan bruge sammenligningsportalen Findwebhosting, til at få gode råd, vejledninger, anmeldelser og meget mere fra førende programmerings- og webhostingeksperter.

 

Lyt til eksperterne, og vælg rigtigt fra start

 

Mange af de webhostingtjenester, der tilbydes online, er upålidelige. Derfor er det en god idé at lytte til eksperterne, inden man beslutter sig for et sted. Det er ligegyldigt, om det er en hjemmeside, der skal bruges til et lille personligt projekt, eller der er tale om en hjemmeside med millioner af besøgende. Når man vælger webhosting, bør man først og fremmest kigge på, hvor mange webhoteller der ligger på PC’en, der anvendes som webserver. Hvis den er presset til det maksimale, vil det påvirke hvor hurtigt hjemmesiden loades. Det har også noget at sige, hvor hurtig og stabil internetforbindelsen til webserver-PC’en er. Det er derfor vigtigt at vælge et webhotel hos et firma, der har styr på de basale ting. Det får betydning for, hvor stabil hjemmesiden vil være, og hvor hurtigt den loades, når folk klikker sig ind på den. Det betyder også noget i forhold til, hvor siden placeres i søgemaskiner online. De hjemmesider, der loader hver gang, og som er hurtigere vil blive favoriserede i forhold til dem, der har meget nedetid.