HomeBlogDisse myter om online lån skal du ikke tro på

Disse myter om online lån skal du ikke tro på

Online lån er et område, der er omgærdet af meget mystik. Vi ser ofte reklamer for dem, og vi kender også mange eller hører om mange, der har taget dem. Alligevel er der meget få, der reelt ved, hvad de er. Derfor er der også en masse rygter, der florerer om denne lånetype.

Desværre er disse rygter med til at skabe et meget unuanceret billede af, hvad online lån egentlig er. Og det skræmmer mange af de personer, som ellers ville have rigtig meget gavn af netop denne service. Her gennemgår vi derfor nogle af de myter, der er om online lån.

Online lån er usikre

Dette er nok en af de mest vedholdende myter, der er om online lån. Der hersker en opfattelse af, at mange af udbyderne er snydere, som ender med at rippe folk for penge. Dette er dog meget langt fra sandheden.

Det er nemlig sådan, at langt de fleste udbydere af online lån både er meget reelle og meget sikre at bruge. Når du ansøger og modtager penge, foregår det via et krypteret system, hvor alle oplysninger er beskyttede. Det er desuden nemt at tjekke udbyderne på nettet, hvis man er bange for, at de ikke er til at stole på.

Der er tårnhøje renter på alle online lån

Dette er endnu en myte, som slet ikke forholder sig til fakta. Det er rigtig nok, at der på mange typer af online lån, særligt forbrugslån, er en lidt højere rente end den, som du typisk får i banken. Det skyldes i bund og grund, at udbyderne jo også skal få forretningen til at løbe rundt.

Men der findes faktisk online lån, som slet ikke har nogen rente. Denne form for rentefrit lån er perfekt for dig, der gerne vil låne, uden at det får økonomiske konsekvenser efterfølgende.

Online lån fører til dårlig økonomi

Der hersker generelt lidt snobberi omkring de forskellige mulige typer af lån. Det betyder i bund og grund, at banklån af mange opfattes som mere rigtige end online lån. Det skyldes måske, at bankerne i vores land har en meget høj status og opfattes som meget pålidelige.

I samme ombæring er der skabt en historie om, at online lån giver dårlig økonomi, imens banklån booster økonomien. Men dårlig økonomi handler ikke om udbydere eller typer af lån, men derimod dem, som låner. Det kan en udbyder ikke ændre på.

Online lån er ulovlige

Dette er nok den mest underlige myte af dem alle, for den er opstået ud af absolut ingenting. Det er sandt, at online lån i nogle lande er langt mere kriminaliserede end i Danmark, men her er det altså ganske lovligt.

Det er altså intet forkert ved hverken at udbyde online lån eller tage online lån. Hvad end man går efter et rentefrit lån eller et almindeligt forbrugslån er det en aftale mellem én selv og udbyder, så er det en privat aftale, som er helt lovlig inden for lovens rammer.

Vær ikke bange for online lån

Som du kan se, er der ingen grund til at frygte online lån. Det er hverken svært at forstå, svært at bruge eller usikkert eller farligt. Selvfølgelig skal du ikke tage et lån, bare fordi du kan – det skal du aldrig gøre, lige meget om det er i banken eller på nettet.

Men et lån kan være en rigtig god måde at booste din økonomi på, og derfor skal du ikke se det som et nederlag eller som forkert at vælge den online løsning. Der er mange fordele ved den, blandt andet hurtig ekspeditionstid.