Er det en god ide at købe en mobil på afbetaling?

mobil på afbetaling

mobil på afbetaling

Ja og nej. Et paradoksalt svar, der fortjener lidt uddybning. Hvorvidt det er en god ide, at købe en mobiltelefon på afbetaling, afhænger af din situation. Har du et akut behov for en telefon, der kan mere end blot at ringe og skrive SMSer, men har du ikke de økonomiske midler der behøves, kan det være kærkomment og en god løsning at betale telefonen over afbetaling. Har du til gengæld en telefon der opfylder dine behov, men ønsker du at opgradere til en ny og bedre model, kan det bedst betale sig, at vente med at købe den, indtil du har råd til at betale for den.

Det kan være du skal spare op for at det bliver muligt, eller at du ved, at du kommer til at have mere økonomisk overskud, end du har i din givne situation. Men når du betaler din telefon med det samme, kommer du til at betale mindst muligt for telefonen, da du ikke skal betale gebyrer og renter, som oftest følger med afbetalings-ordninger. Endvidere er det rent mentalt bedst, at begrænse sine uafklarede økonomiske situationer, da orden og overskud i økonomien giver færre bekymringer. Endelig får du mere frihed, når du ikke er bundet af lån og afbetalinger.

Når dette er sagt, vil jeg igen nævne, at afbetalinger har sine fordele, såfremt du står i situation hvor du virkelig har brug for en ny telefon, men ikke kan betale hele beløbet med det samme.

Et køb på afbetaling kan altså være en løsning

Hvis du ikke har andre muligheder. Er du i en sådan situation, er det bedst at undersøge, om det er muligt at købe en mobil på en rentefri afbetalings-ordning. Så undgår du at betale mere end hvad telefonen ellers ville koste, hvilket er at foretrække, især når man tænker på hvor dyre telefoner allerede er. Når man finder en rentefri afbetalings-ordning, er det ofte et krav, at man betaler telefonen over et vist antal måneder, det kan eksempelvis være 24 måneder. Igen er det helt klart at foretrække at vælge den hurtigste afbetaling som er mulig for dig. Går der eksempelvis mere end 24 måneder inden du har betalt din telefon af, kan det sagtens være, at telefonen efter to år er blevet forældet eller ødelagt, hvorfor du igen får brug for en ny telefon. Har du igen ikke råd til at betale for en ny telefon, og derfor køber én på afbetaling, skal du pludselig betale af på to telefoner, og det bliver simpelthen for surt og for dyrt.

Summa summarum; det er altid bedst at købe mobiler og andre genstande, når du har råd til det. Spar sammen inden du køber noget nyt (at sparre sammen giver dig også forventningens glæde, og der er ikke noget bedre, end at købe noget man har glædet sig til og som man faktisk kan betale for).
Er du i en situation hvor du ikke har pengene, men et akut behov for en ny telefon, da er afbetaling en fin løsning, men find et sted hvor du kan betale over kort tid og hvor der ikke er nogen rente.

Læs også: iPhone 7 på afbetaling

Er det en god ide at købe en mobil på afbetaling?
5 (100%) 1 vote