HomeBlog4 simple råd til en sundere livsstil

4 simple råd til en sundere livsstil

Hvis du ønsker at leve sundere, end du gør på nuværende tidspunkt, er det relativt simpelt at ændre nogle få tiltag i din hverdag. Her får du 4 simple råd, der på sigt vil give dig en sundere livsstil.

En sund livsstil er noget, de fleste stiler efter, og det behøver faktisk slet ikke være så vanskeligt at opnå. Udfordringen er, at kostråd, kalorietællere og slankekure generelt er skemalagte og henvender sig til alle.

Sådan forholder virkeligheden sig dog ikke, og derfor kan det være vanskeligt at efterleve én bestemt kur. Herunder får du derfor en række gode råd, som er nemme at implementere i din hverdag, når du vil leve et sundere liv.

#1: Undgå stress

Stress er en af de helt store syndere, når det kommer til vores livsstil. Vi er generelt gode til at stresse os selv, hvilket resulterer i, at kroppens energidepoter bliver tømt, vores søvnmønster forstyrres og immunforsvaret svækkes.

Derfor er det vigtigt, at du slapper af og fokuserer på at have det godt – uden at leve usundt vel at mærke. Men hvis du ikke har tid til at dyrke motion i en time hver dag, så bør du ikke gøre det. For gevinsten ved at dyrke motion er mindre end tabet ved at gå ned med stress.

#2: Bevæg dig og få frisk luft

Det er vigtigt, at du får frisk luft hver dag. Det kan du gøre på mange måder, men det vigtigste er, at du bevæger dig imens. Når du bevæger dig, kommer kroppen af med affaldsstoffer og ophobet væske, og så får cellerne samtidig ilt.

Gå en lang tur, tag cyklen på arbejde eller giv dig i kast med en anden udendørsaktivitet, som styrker dit helbred. Hvis du foretrækker at gå i fitnesscenteret, bør du overveje, om du ikke kan få frisk luft på en anden måde.

#3: Sov ordentligt om natten

Når du sover, arbejder kroppen for dig. Der er en sammenhæng mellem søvnmangel og en lang række negative faktorer såsom svækket immunforsvar, overvægt, stress, forhøjet blodtryk, diabetes og hjertekarsygdomme.

Sørg for at sov nok om natten, så din krop kan restituere. Når du får en ordentlig nattesøvn, er du samtidig mindre tilbøjelig til at leve usundt dagen efter. Undgå kaffe efter kl. 16, hvis du har svært ved at sove – og lad være med at spise før sengetid.

#4: Spis varieret og supplér eventuelt med kosttilskud

Du er, hvad du spiser. Derfor bør du sørge for at spise varieret, så du får alle de vitaminer, mineraler og aminosyrer, som du har behov for. Hvis der er noget, du ikke spiser, kan du supplere med kosttilskud. Det kan eksempelvis være CBD-olie, som fås her: https://sanahemp.net.