Kan en interrail tur betale sig?

Interrail billede

Interrail billede

Tilbage i 80’erne og 90’erne var interrail togferier utrolig populære for unge mennesker, men det var som om at trenden døde ud i starten af nullerne. Nu er denne ferieform dog igen tilbage og mange unge, såvel som ældre nyder stor glæde af denne rejseform. Spørgsmålet er om en interrail ferie, kan betale sig nu, når man ser på alle de billige flybilletter der også findes? På interrailguide.dk har vi dykket ned i emnet og fundet ud af, at det kan det sagtens!

Vi har efterhånden interviewet en del omkring denne rejseform. Det folk synes er fedt ved interrail, er friheden til at vælge hvad man vil, og hvordan man vil rejse. Man behøver altså ikke at booke et fly lang tid i forvejen. I stedet køber man et billigt interrail Pass, og med det kan man så rejse med tog i stort se hele Europa.

Inden turen kan det være en god ide at kigge lidt på budgettet for turen. Hvis man ikke behøves at bo på hotel, kan det anbefales at se på hostels. Her er der mange virkelig gode overnatningsmuligheder for 100-150 kr. pr. nat. Skal det være endnu billigere giver Couchsurfing dig mulighed for at bo ved en sød vært. Sidst men ikke mindst er campingpladser også en mulighed. Disse ligger dog ofte lidt uden for byen.

Forslag til ruter

Fordelen ved interrail er som sagt, at du frit kan vælge, hvor rejsen skal gå hen. Nogle er meget strukturerede, mens andre vælger at tage dagene som de kommer, hvilket måske også giver lidt mere spænding og udfordring til turen.

Som udgangspunkt kan det dog anbefales at holde sig i bestemte dele af Europa. Dvs. en Vesteuropa, Centraleuropa eller Østeuropa tur. Det er muligt at nå mere end 10 lande på en rute, men det kan ikke anbefales, da man så vil sidde i toget det meste af tiden. Det meste oplagte er 3-7 destinationer, da man på denne måde kan komme lidt mere i dybden i det enkelte land eller by.

Hvis man overvejer Vesteuropa kan denne rute anbefales: Berlin – Amsterdam – Paris – Zürich – Milano – Köln. Går turen til Østeuropa kunne en tur f.eks. være: Prag – Warszawa – Bratislava – Ljubljana – Bayern

Hvornår på året skal man tage afsted?

Lang de fleste der rejser på interrail tager afsted i sommerferien. Dette er forståeligt, da det er her de fleste har fri. Dog er sommerperioden ikke nødvendigvis det bedste tidspunkt at tage af sted på, da togene i Europa kan være ret fyldte. Det kan derfor i stedet anbefales at tage af sted i foråret. Fordelen ved dette er også, at vejret i det sydlige Europa ikke er så ulideligt varmt, som et ofte er i juni-juli og august. Størstedelen af dem der rejser er unge, og det kan derfor være svært at få til at passe med studierne. Hvis det ikke kan lade sig gøre at komme afsted i f.eks. maj eller september måned, skal det ikke slå dig ud. Denne rejseform er stadig fantastisk også selvom det er lidt varmt og togene kan være mere fyldte en normalt. God rejse.

Kan en interrail tur betale sig?
3.7 (73.33%) 3 votes