HomeBlogKærlighed i et parforhold er ikke altid nok

Kærlighed i et parforhold er ikke altid nok

Det er nok de færreste mennesker i et parforhold, der kan prale af de aldrig skændes og har konflikter. En undersøgelse fra Aalborg universitet viser, at et parforholds muligheder for at overleve og klare de bump der kommer undervejs, ikke er afhængig af kærlighed og antallet af skænderier. Parametre som boligareal, økonomi og tidligere kærester har den største indflydelse på forholdets bæredygtighed.

Undersøgelsen fra Odense bygger på data fra mere end 250.000 par, og den konkluderer at sandsynligheden for at parret bliver sammen er større, jo færre partnere, de to har haft, før de mødte hinanden. Undersøgelsen konkluderer samtidig at markant flere parforhold går i stykker, hvis parterne har børn fra tidligere ægteskaber. Du kan læse meget mere om undersøgelsen, parforhold og parterapi i Odense her.

Børn og udfordringer med børneopdragelse er ofte årsag til de fleste konflikter og skænderier. Men man kan gøre meget for at modvirke hyppige skænderier. Her får du 5 gode metoder til at forebygger og undgå store konflikter og skænderier – og det bedste er at du kan gang i gang allerede i dag.

  1. Husk de små ting i hverdagen

Når vi har været i et parforhold i en længere periode kommer vi ofte ind i en rutinepræget måde at være sammen på. Når livet bliver for rutinepræget, bliver hverdagen kedelig og hvis rutinen samtidig betyder at kommunikationen bliver dårlig, kan det virkelig skade parforholdet – det fastslår parterapeut fra Odense.
Derfor er det oplagt at forsøge at skabe en større samhørighedsfølelse, bl.a. ved at huske på, at vise kærlighed og omsorg for den anden i hverdagen. Det kunne eksempelvis være ved at sige godmorgen til hinanden om morgen, huske at sige hej til hinanden når I kommer og går og giv hinanden et varmt knus eller et kys når man kommer hjem om aftenen, eller måske noget helt andet. Det vigtige er at man viser hinanden at man værdsætter det man har og gør det dagligt.

  1. Giv masser af Komplimenter

En vigtig del af at være i et parforhold er at være kærestens sparringspartner, mentor og solide fortrolige. Når man giver et andet mennesker komplimenter, vokser deres selvtillid og selvværd. Det får man efterfølgende tilbage mange gange og derfor skal man ikke være nærig med komplimenter. Det er vigtigt at fortælle din partner, at han/hun ser godt ud, eller at du beundrer ham/hende for forskellige kvaliteter. Det er den slags små ting, som er så vigtige at huske i parforholdet, for det betyder så meget for os som mennesker at blive set og anerkendt.

  1. Det praktiske

De fleste par har nogle helt faste rutiner og vaner for hvem der vasker op, støvsuger, putter børnene, kører bilen, skovler sneen, klipper hækken osv. Det er vigtigt at vise interesse for hinanden ved engang i mellem at bryde rutinerne og hjælpe hinanden med opgaverne. Det ville vi normalt gøre på arbejde, hvis vi så én, der havde svært ved at nå alle sine opgaver, men vi gør det typisk ikke derhjemme. En god snak om arbejdsfordeling og pligter kan også være en god måde at få luftet eventuelle frustrationer over at stå alene med det praktiske.

  1. Skænderier må ikke blive mudderkast

I alle parforhold er der er skænderier og konflikter. Det kan aldrig undgås helt. Men når skyerne trækker sammen, så handler det om at skændes på en god måde. Lad være at kaste beskyldninger og anklager i hovedet på hinanden eller tilsvine den andens kvaliteter. Prøv at holde hovedet koldt og tal så fornuftigt og rationelt som muligt om de ting, I er uenige om. Bed eventuelt om en timeout hvis skænderiet bliver for meget.

  1. Gå i gang med det samme

Ting som disse kan være meget nemme at udskyde og aldrig komme i gang med, fordi de måske virker lidt simple eller fordi, det kan føles akavet at gå i gang med noget, I ikke har gjort længe. Men det er vigtigt at komme i gang, så start allerede i dag. Tag fat i din partner, se ham/hende dybt i øjnene og fortæl hvor taknemmelig du er og hvor meget han/hun betyder for dig. Det giver helt sikkert et godt resultat med det samme.