HomeandetFå dit smil tilbage med en helprotese

Få dit smil tilbage med en helprotese

I dagens Danmark findes der mange mennesker, som ikke har haft muligheden for at bevare deres naturlige tænder. Nogle gange kan dette være på grund af sygdom, nogle gange er det på grund af uheld, og nogle sker der som en kompleks kombination af faktorer som diæt og vaner. Fælles for alle er det dog, at det kan være rigtigt svært at gå rundt og mangle det karakteristiske smil, som man engang kunne genkende sig selv med. Dette kan du dog ende lige komme af med nu – for vælger du en helprotese af høj kvalitet, så kan du få de skinnende tænder tilbage igen.

Hvad er en helprotese, og hvordan virker den?

Helproteser er et fantastisk eksempel på, hvordan vi med moderne teknologi kan komme til at leve rigere liv igennem hver dag. Kort sagt er en helprotese til dine tænder bare et helt nyt sæt tænder, som kan sættes i kæben og dermed erstatte alle disse mistede tænder. Helproteser er heller ikke noget, som du måske behøver vente længe på. Hvis du ved, at du skal have trukket den sidste tand eller to ud, så kan du snakke med din tandlæge om at få udviklet en helprotese til bagefter, og dermed skal du aldrig gå rundt uden dit smil – læs mere her.

Når du skal styre en helprotese, så skal der gøres ved hjælp af flere dele af kæben, hvis den skal kunne bruges optimalt. Det vil sige, at du altså både skal bruge din tunge, dine kinder, dine læber og samtidig et vakuum i overlæben, hvis du vil kunne bruge helprotesen. Det kan være rigtigt nemt at vænne sig til en sådan helprotese, men der kan dog være lidt vanskeligheder, som især forekommer i underlæben. Dette kan dog også ske igennem din brug af helprotesen, fordi dine gummer hele tiden ændrer sig. Derfor er der altså mulighed for at få tilpasset helprotesen, således at den passer rigtigt, og at du kan bruge den optimalt. Gøres dette rigtigt, så har du en protese, som du kan have med dig igennem meget af livet.