HomeandetEr uheldt ude – få repareret din smartphone

Er uheldt ude – få repareret din smartphone

Stort set alle prøver på et eller andet tidspunkt at ødelægge sin mobiltelefon. Det er næsten uundgåeligt. Der er rigtig mange forskellige måder, at ens telefon kan blive skadet på. Også bare normal slid kan til sidst gøre en telefon så godt som ubrugeligt. Det kan fx være batteriet, som til sidst ikke kan holde strøm i mere end et øjeblik. Det kan være enormt frustrerende, men der findes heldigvis en nem løsning til mange af disse problemer.

Når du står med en telefon, hvad enten om det er en iPhone, Samsung, Nokia eller et hvilket som helst andet mærke, der er ødelagt på den ene eller anden måde, så kan du enten sende den ind til reparation, hvis du stadig har din garanti. Hvis din garantiperiode er udløbet, så kan du eventuelt tage den til en autoriseret reparatør, som fx expertfix.dk. De fleste reparatører har også en fysisk butik, så hvis du fx bor i Århus, så kan du selv droppe forbi butikken og afleverer den. Så slipper du for besværet med at sende den med posten. Der er også den mulighed at reparerer den selv, men den metode kræver noget  erfaring med elektronisk udstyr, ellers er det i hvert fald et dyrt sted at starte, for hvis det går galt, så står du højst sandsynligt med et stykke dyrt og ubrugeligt elektronik.

Skulle du stå med lysten til at prøve selv, så kan du herunder få et par pointers til hvordan du kommer i gang.

 

  1. Værktøj. Du skal i de fleste tilfælde bruge et par forskellige skruetrækkere, special skruetrækkere og en form for lirke værktøj. Skruetrækkerne er ikke de typiske store skruetrækkere, som du finder i værktøjskassen. Disse skruetrækkere, som du skal bruge, er langt mindre. Du har måske allerede et sæt liggende, hvis du har samlet computere eller lignende før. Hvis ikke så kan du nemt finde disse på internettet, eller i en computer hardware butik.
  2. Identificer problemetFør du kan komme reparere din telefon, så skal du vide hvad der er galt. I de fleste tilfælde er dette ikke noget problem, da det måske er en revnet skærm, dødt jack-stik eller en hjem-knap der ikke virker. Hvis du ikke er sikker på det, så prøv eventuelt at google dig frem til et svar ved at søge på de ‘symptomer’, som du telefon har. Ofte er det en god idé at søge på engelsk, da du vil kunne finde langt flere svar.
  3. Find en guide. Nu har du både værktøjet og problemet på plads. Nu skal du have fundet en guide til hvordan du fikser problemet. Der findes heldigvis en masse guides til dette på nettet. Du kan igen hoppe ind på en søgemaskine og søge hurtigt. Du kan også prøve at se på youtube, da det kan være en fordel med en videoguide, hvis du ikke har prøvet det før. Der findes også en side der hedder iFixit, som har en hulens masse guides til reparationer af alle slags telefoner.