HomeBlogDet danske vejr er drivhusvejr

Det danske vejr er drivhusvejr

Rigtig mange danskere har allerede fået øjnene op for, hvilke glæder et drivhus kan give. Måske er du ny som drivhusejer eller også overvejer du at anskaffe dig dit første drivhus?

 

Her vil vi kort dykke ned i, hvorfor et drivhus er så populært, og hvilke muligheder det kan give dig.

Hvad kan et drivhus?

Et drivhus kan gøre din have – og dit haveprojekt mere spændende. Og der findes allerede masser af information om emnet, samt entusiaster, der står klar til at guide dig til, hvordan du kan få mest ud af dit drivhus. Se for eksempel lige her.

Så hvad end du drømmer om at gro dine egne tomater, eller ønsker særlige typer af blomster, er der masser af hjælp at hente.

 

Hvad er et drivhus?

Et drivhus er en facilitet – typisk en mindre bygning i enten glas eller klar plastic. Ordet drivhus kommer fra dets funktion ”drivning”, som er et ældre ord for dyrkning, det vil sige dyrkning af planter og fødevarer.

Det vejrmæssige aspekt spiller derfor en stor rolle i forhold til, hvorfor drivhuse er blevet så populære i Danmark.

 

Hvem bør have et drivhus?

Der er ikke nogen begrænsninger for, hvem der kan eller bør have et drivhus. Det eneste det kræver, er en grund eller have, som er stor nok til at drivhuset kan stå der.

 

Der findes desuden rigtig mange forskellige typer og udformninger af et drivhus i dag, så hvis du førhen har været afskrækket på grund af æstetikken, kan det være du skal tage et ekstra kig.

 

Et drivhus i dag kan nemlig være mange forskellige ting, og det behøver ikke være et stort og klodset hus. Faktisk findes der helt små drivhuse, som mest af alt ligner overdækkede reoler eller skabe. Her kan du så have plads til enkelte træer eller planter, som behøver mere varme, eller på anden måde er sarte over for det danske klima.

 

Et drivhus kan altså sagtens være en integreret del af din terrasse, og de mange flotte udgaver i dag kan også ligefrem pynte, mener flere.

 

Om du er mest til det traditionelle hus, eller måske en mere moderne form for drivhus, er helt op til dig. Der findes noget til en hver smag, til en hver størrelse, og til et hvert ønske. Det er derfor også nemt at komme i gang, hvis du er nybegynder: Du behøver ikke længere at binde dig til et stort, uoverskueligt projekt, men kan starte med et lille drivhus.

 

Hvordan fungerer et drivhus?

Et drivhus fungerer faktisk ganske simpelt. De store overflader med glas eller klar plastic lader solens stråler trænge ind i huset nemt og uhindret. Inde i huset rammer solens stråler så planterne eller jorden, som til gengæld bliver varmet op. Disse varmestråler har til gengæld ikke nemt ved at trænge ud gennem glas eller plastic igen.

 

Dette skyldes, at varmestråling har en anden bølgelængde end solens stråler. På denne måde samles og ophobes varme inde i et drivhus – og det er dét, der er så godt for vores planter, som behøver mere og konsistent varme!