HomeandetDataforbruget Stiger i Skyen – Det Her er Hvad Der Sker

Dataforbruget Stiger i Skyen – Det Her er Hvad Der Sker

Cloud computing er det nyeste buzzword indenfor teknologi. Det er det, på trods af, at det blot er en it løsning, der letter adgang til forskellige applikationer via en database på computeren. Denne form for datadeling kan ske på forskellige måder – det mest populære og nemmeste er via internettet. Uanset om du har adgang til e-mails eller deler dine billeder med venner og familie, eller forsøger at logge ind på en ekstern database, har båndbredden og dataforbruget på cloud computing en vigtig rolle.

Cloud computing findes i mange forskellige afskygninger. Den første type hedder Platform as a Service. De opretholder en enkelt applikation, hvilket gør deres form for cloud computing relativt simpel. Du bruger dine egne applikationer, men kører dem på leverandørens infrastruktur, som  udbydes til brugere via internettet. Fordelen for kunderne er, at de blot betaler for de resourcer de bruger. Den anden type cloud computing betegnes som utility computing eller managed service providers. Normalt anvendt af virksomheder som en supplerende slags regnekraft. Den sidste slags cloud computing er den, der vedrører webtjenester på internettet, og det er her båndbreddekrav kommer ind i billedet. Her udnyttes internettet i særdeleshed, og giver virksomheder en lang række muligheder.

Millioner af små virksomheder og enkeltpersoner kan drage fordel af cloud computing. Denne teknologi gør software tilgængelig som web-baserede applikationer. En række cloud computing-udbydere tilbyder softwaretjeneste, vedligeholder de mest opdaterede netværksservere, computere, forældede backup-systemer og pålidelige strømkilder. De har også et engageret team af specialister, der arbejder døgnet rundt for at sikre uafbrudt service. Det kan være dyrt for en virksomhed at have så specialiseret et setup i deres egen virksomhed, og helt utænkeligt for en privatperson.

På trods af alle disse muligheder, er Cloud computing er stadig i sit tidlige stadie. Det har ganske vist eksisteret i et stykke tid, men kun en brøkdel af potentialet bliver lige nu udnyttet. Vi er ikke langt fra den dag, hvor vores computere vil kunne oprette forbindelse til internettet uden at skulle starte og logge ind. Til den tid bliver kravene til båndbredde noget, der kan være meget svært at forestille sig.

Cloud computing forandrer den måde, hvorpå internettet bruges. Efterhånden som den tilgængelige båndbredde vokser, og omkostningerne samtididig falder, er mulighederne for World Wide Web kommet op i nye, fantastiske højder.

Der er altså ingen grund til panik. På trods af at de fleste danskere efterhånden har mange ting koblet på internettet – mobiltelefoner, tablets, laptops og alle de seneste muligheder indenfor Internet of Things – så følger teknologien der driver internettet altså rigtigt godt med. Forskerne finder konstant nye måder at optimere den eksisterende teknologi og infrastruktur, og samtidig finder de helt nye måder at gøre tingene på. Mulighederne er uendelige, og vi har kun set toppen af isbjerget.

Dataforbruget Stiger i Skyen – Det Her er Hvad Der Sker